Speltakken Algemeen

Welpen

Ben jij tussen de 6 en 10 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen met andere kinderen van jouw leeftijd?

Kom bij de welpen en speel mee in Jungleboek!

De kinderen van 6 tot en met 10 jaar spelen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen.

Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen.

Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

 

Kabouters

De kabouters zijn de meisjes van 6 tot 10 jaar. De kabouters spelen met elkaar in een land waar alles mogelijk is: "Bambilië" genaamd.

Er zijn allerlei stadjes en dorpjes in "Bambilië" die allemaal hun eigenaardigheden hebben. De activiteiten van de kabouters zijn heel verschillend, van sport, creatief, natuur activiteiten tot kamperen in een tent.

 

Verkenners en Gidsen

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Dan ben je bij Scouting op de juiste plaats voor uitdagende avonturen bij de scouts, beleef hier samen met je nieuwe vrienden supergave dingen. Leer zeilen, ga op zomer- kamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten verkenners(m) of gidsen(v) en het thema dat centraal staat bij deze groep is de ‘ontdekkingsreis’. Deze groep scouts is relatief zelfstandig en leert samen werken met anderen in de groep. Zo wordt de scout voorbereid op de volgende speltak waarin hij zelf activiteiten gaat organiseren.

 

Explorers

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten zoals een expeditie in binnen of buitenland.

Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland.

Ook organiseren ze spectaculaire evenementen en uitdagende outdooractiviteiten.

De jongeren van 15 tot en met 18 jaar organiseren hun eigen activiteiten en maken hun eigen programma. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en worden ze zelfstandig. Zelfs buitenlandse reizen kunnen deel uitmaken van het afwisselende programma.

 

De STAMM

Ben je al bij Scouting Belfeld? Ben je 18 jaar of ouder? En wil je wat meer dan alleen je speltak draaien of de vereniging besturen?

Kom dan bij de STAMM. Hier zet je je op allerlei vlak in voor de vereniging en dus jezelf; onderhoud, iets extra’s organiseren (feestavond, Jubileumkamp, Stafteambuilding), nieuwe objecten realiseren in en om het gebouw. En dit alles natuurlijk in een g ezellige, ontspannen setting.

 

 
Wie is online
We hebben 32 gasten online
Inloggen
Toegang voor leiding en bestuur