Groepsbegeleiders
Aanspreekpunt voor ouders


Gegevens: De groepsbegeleider maakt deel uit van het bestuur van een scoutinggroep. Zoals het woord het al omschrijft wordt de groep door de groepsbegeleider begeleid.

De groepsbegeleider helpt de (bege)leiding bij lastige zaken zoals kinderen met probleemgedrag of moeilijke gesprekken met ouders. De groepsbegeleider coacht de begeleiding bij het ontwikkelen van het programma en bewaakt van een afstandje de afspraken en de samenwerking van het team. De groepsbegeleider stimuleert de (bege)leiding om zichzelf te ontwikkelen en de persoonlijke vaardigheden te ontplooien.

De groepsbegeleider is aanspreekpunt binnen de groep. dat kan zijn omdat ouders iets niet goed vinden lopen. Geïnteresseerden meer van een groep willen weten. De groepsbegeleider probeert een overview te houden wat er in de groep gebeurd. Probeert de groep te sturen naar aanleiding van het interne beleid van een scoutinggroep.

Bij sommige groepen is de groepsbegeleider tevens de vertrouwenspersoon. Binnen Scouting Nederland zijn er verschillende cursussen mogelijk om de eigen vaardigheden van de groepsbegeleider te ontwikkelen en zo op verantwoorde wijze de begeleiders te ondersteunen.

 


Wie is online
We hebben 27 gasten online
Inloggen
Toegang voor leiding en bestuur